FACEBOOK
2017 July 12 / 957 Likes
Kedves sízőtársaim! Azokhoz szeretnék szólni, akiknek még fontos a magyar sísport jelene, jövője. Azokhoz a szülőkhöz, akik szeretnék, hogy profi síversenyző legyen a gyerekeikből. Az utóbbi időben nagyon elfutott egyesekkel a ló. Nem szeretnék nagyon beavatkozni a folyamatban lévő fegyelmi ügybe, ami a Szőllős testvérekkel szemben folyik, viszont azt mindenképp megemlíteném, hogy ha mindenkinek kötelező elmenni orvosi vizsgálatra, akkor legyenek ők is képesek elmenni és megcsináltatni, ugyanúgy, ahogy én is szánok erre időt és elvégzem a kötelességemet. Ami engem személy szerint felháborít, az az, hogy ennek az ügynek az apropóján próbálják megbuktatni a jelenlegi elnökséget, akik nélkül ma nem létezne profi magyar sísport, akik nélkül én sem lehetnék világkupa dobogós. Az utóbbi években rengeteget fejlődött, tanult a szövetség, többek között általam is. Azóta kap több támogatást a sísport, amióta az olimpián hetedik lettem, ugyanis a szponzorok és az állam is csak az igazi világversenyen elért eredményekre adnak több támogatást. Hiába vesznek részt a Szőllős testvérek mindenféle balkáni versenyeken, attól nem lesz több támogatása a szövetségnek. És hiába szereznek ezeken a versenyeken jó FIS pontokat, az nem jelenti azt hogy egy világbajnokságon ugyanolyan jó eredményeket tudnának elérni. A felnőtt vb-n csak Benjamin volt képes elindulni, de sajnos két próbálkozásból sem tudott egyszer sem lejutni, az ifi vb-re el sem mentek. Miért? Csak nem féltek valamitől? A Szőllős testvéreknek többször volt alkalmuk világkupa versenyre elmenni, de valamiért soha nem éltek a lehetőséggel. Pedig ezek az igazi versenyek, itt lehetne megmutatni, hogy ki milyen szinten van. És ezek még mind elfogadhatók lennének, ha nem azon mesterkednének, hogy hogyan lehet azt a szövetséget megbuktatni, amelyik egyre több és jobb programokat szervez az utánpótlás fejlesztéséért. A szövetség vezetése próbál végre egy rendszert bevezetni a magyar sísportba, próbálja összehozni a gyerekeket, fiatalokat, hogy egy nemzetként harcoljanak, és ne mindenki a saját maga egyénileg próbálkozzon. Neves nemzetközileg elismert edzőket hoztak, a magyar fiatal edzőket pedig mellettük képzik. Gondolnak a jövőre, fontos, hogy legyenek jól képzett magyar edzők, akik majd az utánpótlást kinevelik. És még jobban felháborít, hogy mindamellett hogy a magyar sísportot próbálják ellehetetleníteni, a szponzoraim és a minisztérium is olyan névtelen leveleket kapnak, amelyben az én támogatásom kérdőjelezik meg arra hivatkozva, hogy én már soha nem fogok többet sízni. És milyen érdekes, hogy pár napra rá a Nivelco-tól ugyanide érkeznek szponzorálási kérelmek. Mindezeket azért írom le, mert közületek mindenki elgondolkodhat, hogy kinek-mit hisztek el, és ne csodálkozzatok ha egy idő után egy késsel ébredtek a hátatokban. A sport számomra egy tiszta játék, ami most történik számomra elszomorító és mélyen elgondolkodtató, nem tudom, hogy részt szeretnék-e vállalni egy ilyen közösségben!
INSTAGRAM
SZPONZOROK
ÉLETRAJZ
A Hargita hegység lábánál, Erdély talán leghidegebb városában, Csíkszeredában születtem 1988. március 31-én. Természetesen a téli sportot választottam, viszont gyerekkoromban több sporttevékenységet is kipróbáltam, mint például a teniszt és a taekwon-do-t. Állítólag mindenki félt a nézésemtől, de én végül a sízést érdekesebbnek találtam. Öt évesen kezdtem sízni a Somlyó hegy oldalában, mogyorófa kapukat kerülgetve. Családunkban a sport hagyomány, édesapám és bátyám is jégkorongozott, de mivel abban az időben nem volt női jégkorong csapat, én szerencsére kimaradtam.

Pályafutásomat román színekben kezdtem el. Egészen a 2010-es szezonig szülőföldem csapatát erősítettem, majd 2010 nyarán elköltöztem Budapestre. Így, miután megkaptam a magyar állampolgárságot és január közepén a magyar FIS kódot (versenyzési engedélyt), leigazoltam a Fullsport SE csapatához.

Gyerekkoromban többnyire Romániában síztem, de Bónis Ferenc irányítása alatt, aki olyan volt számomra, mint a második apám, elkezdődtek a külföldi gyerekversenyeken való részvételek, ami tovább ösztönzött, buzdított és természetesen nagy élvezetet jelentett számomra. A körülményekhez viszonyítva egyre jobb eredményeket értem el, természetesen ez egyre több havon történő, technikai edzést igényelt, így az elmúlt hét évben egyre több időt töltöttem Ausztriában.

A 2006-os torinói Olimpia előtt súlyos sérülést szenvedtem, így nem vehettem részt a Játékokon. Sikeres visszatérés után, de már egy osztrák edzővel, Albel Jürgen irányítása alatt, Románia addigi legjobb eredményeit tudtam magaménak, a 2008-as FIS Ifjúsági Világbajnokságon. Formigal-ban lesiklás versenyszámban 5. helyezést, majd a 2010-es FIS Felnőtt Világbajnokságon Val d`Isere-ben kétszer sikerült az előkelő 18. helyezést elérnem. A 2010-es vancouveri Olimpián, a játékok első versenyszámában, lesiklásban sikerült egy hatalmas és látványos bukfencet produkálnom, de sajnálatos módon ez a játékok befejezését jelentette nekem. Az Olimpiai Játékok után döntöttem úgy, hogy elköltözöm és ezentúl a magyar sícsapatot képviselem. Az első megmérettetésem a 2011-es FIS Felnőtt Világbajnokságon, Garmisch- Partenkirchen-ben történt. Sikerült pozitív érzéssel távoznom erről a versenyről, hiszen az összetett versenyszámban 23. lettem és megemlítésre méltó, hogy az egyik részidő mérésénél a 4. helyen álltam.

A 2013-as idény óta vagyok állandó résztvevője a Világkupa sorozatnak, ahol egyre jobb eredményeket érek el. 2013-ban egy 18. helyezés volt a legjobb eredményem, míg 2014-ben folyamatosan javítva egy 18., egy 12. és egy 5. helyezés volt a csúcsom, mind lesiklásban. Közben a 2013-as, Schladmingban rendezett Világbajnokságon is sikerült egy 23. és egy 19. helyet szereznem. 2014-ben a Szocsiban rendezett téli Olimpián egy 7., egy 15. és egy 16. helyet értem el.

A 2013-as idény óta vagyok állandó résztvevője a Világkupa sorozatnak, ahol egyre jobb eredményeket érek el. 2013-ban egy 18. helyezés volt a legjobb eredményem, míg 2014-ben folyamatosan javítva egy 18., egy 12. és egy 5. helyezés volt a csúcsom, mind lesiklásban. Közben a 2013-as, Schladmingban rendezett Világbajnokságon is sikerült egy 23. és egy 19. helyet szereznem. 2014-ben a Szocsiban rendezett téli Olimpián egy 7., egy 15. és egy 16. helyet értem el. Szocsit követően még egy Világkupa ötödik helyet sikerült csúsznom Crans Montanaban, majd a következő szezonban megvolt életem első dobogós helyezése, ugyanis harmadik lettem St Moritzban, szintén lesiklásban. A coloradoi Vail-Beaver Creekben rendezett világbajnokságon 13. lettem és az elmúlt két évben a szakág legjobbjai között kvalifikáltam magam a Világkupa döntőkre is.

Célom a következő szezonban a Világkupákon, illetve a szezon fő versenyén, a világbajnokságon dobogós helyezés elérése és a következő olimpián aranyèrmet szerezni. A 2014-es szezon előtt csatlakoztam az MTK újonnan alakult síszakosztályához, így azóta már kék-fehérben versenyzek.
VERSENYNAPTÁR
2016-2017
DÁTUM NEMZET HELYSZÍN SZAKÁG VERSENY
29.11-4.12.2016 Canada Lake Louise DH SG FIS World Cup
14-18.12.2016 France Val d’Isére DH AC SG FIS World Cup
12-15.1.2017 Austria Altenmarkt-Zauchensee DH AC SG FIS World Cup
19-22.1.2017 Germany Garmisch Partenkirchen DH SG FIS World Cup
26-29.1.2017 Italy Cortina d`Ampezzo DH SG FIS World Cup
6-19.2.2017 Switzerland St Moritz DH AC SG FIS World Cup
25-26.2.2017 Switzerland Crans-Montana SG AC FIS World Cup
2-5.3.2017 South Korea Jeongseon DH SG FIS World Cup
13-19.3.2017 USA Aspen DH SG FIS World Cup
EREDMÉNYEK
HELYEZÉS NEMZET HELYSZÍN SZAKÁG VERSENY
14 Switzerland St. Moritz Downhill FIS World Championships
8 Italy La Thuile Downhill FIS World Cup
13 Italy La Thuile Downhill FIS World Cup
29 Germany Garmisch Partenkirchen Super G FIS World Cup
7 Germany Garmisch Partenkirchen Downhill FIS World Cup
27 Italy Cortina d'Ampezzo Super G FIS World Cup
6 Italy Cortina d'Ampezzo Downhill FIS World Cup
17 Austria Altenmarkt-Zauchensee Downhill FIS World Cup
9 France Val d’Isére Downhill FIS World Cup
22 Canada Lake Louise Downhill FIS World Cup
22 Canada Lake Louise Downhill FIS World Cup
HELYEZÉS NEMZET HELYSZÍN SZAKÁG VERSENY
11 France Meribel Downhill FIS World Cup
29 Germany Garmisch Super G FIS World Cup
13 USA Vail Beaver Creek Downhill FIS World Championship
3 Switzerland St. Moritz Downhill FIS World Cup
24 Italy Cortina d'Ampezzo Super G FIS World Cup
16 Italy Cortina d'Ampezzo Downhill FIS World Cup
20 Italy Cortina d'Ampezzo Downhill FIS World Cup
25 Canada Lake Louise Downhill FIS World Cup
HELYEZÉS NEMZET HELYSZÍN SZAKÁG VERSENY
12 France Val d’Isére Downhill FIS World Cup
18 Italy Cortina d’Ampezzo Downhill FIS World Cup
5 Switzerland Crans Montana Downhill FIS World Cup
7 Austria Innerkrems Super G Austrian Championships
7 Russia Sochi Downhill Olympics
16 Russia Sochi Super Combined Olympics
15 Russia Sochi Super G Olympics
HELYEZÉS NEMZET HELYSZÍN SZAKÁG VERSENY
26 Canada Lake Louise Downhill FIS World Cup
30 Canada Lake Louise Downhill FIS World Cup
29 France Val d'Isére Downhill FIS World Cup
26 France Meribel Downhill FIS World Cup
18 Germany Garmisch-Partenkirchen Downhill FIS World Cup
19 Austria Schladming Super Combined World Championships
23 Austria Schladming Downhill World Championships
HELYEZÉS NEMZET HELYSZÍN SZAKÁG VERSENY
18 Austria Bad Kleinkirchheim Downhill European Cup
15 Switzerland St. Moritz Downhill European Cup
30 Switzerland St. Moritz Super Combined FIS World Cup
1 Austria Innerkrems Downhill Austrian Youth Championships
1 Austria Innerkrems Downhill Austrian Youth Championships
HELYEZÉS SZAKÁG VERSENY
23 Super Combined World Championships
21 Downhill World Championships
HELYEZÉS NEMZET HELYSZÍN SZAKÁG VERSENY
26 Switzerland St. Moritz Super G FIS World Cup
28 Switzerland St. Moritz Super Combined FIS World Cup
23 Switzerland St. Moritz Super G FIS World Cup
HELYEZÉS NEMZET HELYSZÍN SZAKÁG VERSENY
30 Switzerland St. Moritz Super G FIS World Cup
18 Downhill World Championships
18 Super G World Championships
HELYEZÉS NEMZET SZAKÁG VERSENY
2 Italy Super Combined European Cup
1 Austria Downhill Austrian Junior
5 Downhill Junior World Championships
HELYEZÉS NEMZET SZAKÁG VERSENY
2 Austria Downhill Austrian Championships
6 Downhill Junior World Championships
KAPCSOLAT
MENEDZSMENT
E-MAIL:
info@theagencymanagement.com
CÍM:
1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 29. (Magyar Sí Szövetség)
TEL.:
+36 70 317 01 87
FACEBOOK
INSTAGRAM
SZPONZOROK
ÉLETRAJZ
VERSENYNAPTÁR
EREDMÉNYEK
KAPCSOLAT